אחת התוספות אשר מזוהות עם מסעדת אגאדיר היא לא אחרת מחלת הבצל הפופולרית. בכתבה הבאה תוכלו למצוא את המתכון למנה, כדי שתוכלו להכין אותה בעצמכם.
מתכון מנצח וקל להכנה לחלת הבצל האולטימטיבית
המצרכים הדרושים לחלת בצל
כמות: 2 חלות בצל בינוניות
1 ק"ג בצל לבן
100 גרם קמח (3/4 כוס)
120 גרם בירה בהירה (1/2 כוס)
מעט מלח
פלפל
שמן לטיגון עמוק (מומלץ שמן קנולה)
חתכו את הבצל לטבעות בעובי חצי ס"מ והפרידו לטבעות. ערבבו בקערה בעזרת מטרפה את הקמח, הבירה והתבלינים לבלילה חלקה ללא גושים.
ערבבו בעזרת הידיים את טבעות הבצל עם הבלילה כך שכולן יכוסו באופן מלא. תוך כדי הערבוב לחצו מעט על טבעות הבצל כדי שחלקן ישברו.
חממו בסיר שמן לטיגון עמוק. מומלץ להגיע לטמפרטורה של 180 מעלות.
הכניסו את תערובת הבצלים והבלילה לקערה. קרבו את הקערה אל השמן הרותח והחליקו בזהירות את תכולתה אל תוך השמן. תוכלו להיעזר בכף עץ עם ידית ארוכה לצורך כך.
השאירו את התערבות למשך 1-2 דקות ולאחר מכן הפכו את החלה אל הצד השני. ברגע שהחלה מקבלת גוון חום זהבהב ופריך משני צדיה, הוציאו אותה בעזרת כף מחוררת אל צלחת. על הצלחת הניחו מראש נייר סופג. לאחר מכן, טבלו אותה במלח ופלפל. הנה לכם, חלת בצל. טבלו אותה עם רטבים אהובים.